לרוב היצורים החיים יש התנהגות ופיסיולוגיה המונחים ע"י "שעון" פנימי של הגוף שלהם המושפע מהסביבה בה הם חיים ומתכונות הגוף. חשיפה לאור ולמזון משפיעה על השעונים הביולוגים האלה. מי שמתאם את המקצב הפנימי הזה הם "שעונים" פנימיים בגוף שלנו, המצויים בכל אחד מתאי הגוף. השעון הראשי נמצא במוח, בבלוטת יותרת המוח (היפותלמוס). האיברים העיקריים המשפיעים ומושפעים מהמקצב היומי הם הכבד, המעי, הכליות ורקמת השומן. ה"שעון" הראשי מסנכרן את כל יתר השעונים באמצעות מערכת מתוחכמת של אותות (הפרשה של הורמונים וחומרים אחרים).
אפשר לדמות מצב זה לקוצבים של הלב. הלב שלנו פועם בקצב קבוע, ואם אנו עושים פעילות הצורכת יותר חמצן (למשל פעילות ספורטיבית, יחסי מין) קצב הלב עולה. אנו מרגישים דופק מואץ. ללב שלנו יש קוצב ראשי וקוצב משני. אם הם אינם תקינים ישנם קוצבים נוספים שיכנסו לשימוש, אך נחוש הפרעה בתפקוד התקין של הלב. הלב שלנו יתכווץ טוב רק אם כל קוצבים שלו מסונכרנים. כך גם גופנו.
לעובר המתפתח יש "שעונים" ביולוגים והם מושפעים בעיקר מאורח החיים התזונתי של האם. השעון הביולוגי של האם משפיע על השליה, והיא זו שמתווכת את ה'הורמונים של השעון' לעובר המתפתח. העובר לא חשוף באופן ישיר לשינויי אור וחושך, ולכן צריך את התיווך של האם. התפתחות השעון הביולוגי העוברי תלוי גם בזמני הארוחות של האם. מחקרים מראים שמי שמתאם את קצב השעונים העוברי זו לא בלוטת יותרת המוח האימהית או העוברית אלא זמני הארוחות של האם.
העובר לומד את ה"קצב" של האם ובכך מתכונן לחיים שמחוץ לרחם. היילוד אמנם ישות בפני עצמה אך עדיין לא עצמאי והשעון הביולוגי שלו מושפע הן מבלוטת יותרת המוח שלו והן מהתנהגות האם. חשוב לאזן בין המזון שאנו צורכים ובין השעונים הביולוגים הללו. התנהגות האכילה של האם במהלך ההריון היא מרכיב חשוב בהתפתחות השעון הבילווגי של העובר שלה ובתפקוד השעונים הביולוגים של היילוד.
אם כך מהם הרגלי התזונה הנכונים מבחינת השעון הביולוגי של האישה ההרה? הרגלים שנכונים לכל בני האדם. הרמב"ם הכיר בחשיבות הרגלי התזונה וניסח זאת יפה: "בבוקר אכול כמו מלך, בצהריים כמו נסיך ובערב כמו עני".
בלילה הגוף בצום ולפיכך מנצל את מאגרי הסוכר והאנרגיה שלו. אחד הסימנים שמאותתים לגוף שהגיע הבוקר ויש להתחיל יום עבודה חדש היא ארוחת בוקר דשנה. ארוחה שכזו משפרת את תפקודי המוח כולל את יכולת הריכוז והזיכרון. הוכח במחקרים שילדים שאוכלים ארוחת בוקר מגיעים להישגים גבוהים יותר וסובלים פחות מבעיות התנהגות. קל יותר לשבוע בבוקר, וארוחת בוקר בריאה ומזינה תגרום לאכילה פחותה במהלך היום. ארוחת הבוקר משפיעה לטובה על תגובת הגוף להורמון האינסולין ועל רמות השומנים בדם.
כדאי לפתוח את הבוקר בשתייה של שתי כוסות מים על מנת להחזיר נוזלים לגוף ואז לאכול ארוחה מלאה המורכבת מחלבונים, דגנים מלאים וירקות. כך נתחיל את היום כאשר השעונים שבגופנו מסונכרנים.
בערב עדיף לאכול חלבון וירקות ולא לצרוך פחמימות. הסיבה לכך היא שאם נוכל פרוסת לחם בבוקר רמת הסוכר שבדמנו תעלה מעט, אם נאכל את אותה פרוסה בערב רמת הסוכר בדמנו תעלה מאוד וזה יביא להשמנה, וגם למעבר של יותר סוכר לעובר והשמנה שלו. שינוי זה בחילוף החומרים בגופנו נובע מרמות שונות של הורמונים בשעות שונות של היום. אם חייבים לאכול פרוסת עוגה, עדיף לאכול אותה בבוקר ולא אחר הצהריים. שוקולד בארוחת הבוקר מפחית את התשוקה לפחמימות בערב.