הבדיקות המומלצות
יש לבצע בדיקת אולטרסאונד להערכת גדילה. בבדיקה זו נבדקים גם כמות מי השפיר, מיקום השליה ומנח העובר.
אולטרסאונד לשלילת מומים התפתחותיים היא בדיקת רשות וכעת הזמן המתאים לביצועה. בדיקת הערכת הגדילה כלולה בבדיקה זו ואין צורך לבצעה בנפרד.
התפתחות העובר
העובר ממשיך לגדול בקצב מהיר והשבוע משקלו הממוצע הוא כ- 2300-2200 גרם. העובר מתכונן לחיים עצמאיים כשהמערכות שבגופו נמצאות בדרגות בשלות מתקדמת. השליה מספקת לעובר את החמצן ואין הוא צריך לנשום, אך ריאותיו מבשילות לקראת היציאה לעולם הרחב. הריאות מורכבות מנאדיות הריאה. אלו הם "בלונים" שבעתיד יכילו את האוויר. בדופן נאדיות הריאה יש תאים המתחילים להפריש חומר בשם סורפקטנט. הסורפקטנט מקטין את מתח הפנים של נאדיות הריאה ובעזרתו תתאפשר הנשימה.
אם יש צירים החל משבוע זה, הרופאים לא מנסים לעצור את הלידה, ומדובר בדרך כלל בפגות קלה בלבד.
השפעת ההריון עליך
הלידה הולכת ומתקרבת והגוף מתחיל להכין עצמו אליה. ייתכן שתרגישי שהראש של העובר נמצא נמוך באזור האגן. מיקום זה קצת לוחץ, אבל אם נסתכל לרגע על חצי הכוס המלאה נראה שכך יש פחות לחץ על הסרעפת והצלעות.
מבחינת ההערכות הגופנית שלך ללידה, אין צורך בהכנת הנרתיק ללידה בעזרת עיסויים ושמנים, וגם אין צורך לדאוג איך העובר הגדול הזה יצא מפתח כה קטן. בתהליך הלידה מופרשים חומרים שגורמים לאלסטיות של הנרתיק ולגמישות עצמות האגן. מיליארדי נשים לאורך ההיסטוריה האנושית ילדו כך וכנראה שגם את תלדי באופן דומה. החומרים הטבעיים הללו יופרשו ויעשו את עבודתם כך שהנרתיק יתגמש למידה הנחוצה. האלסטיות של הרקמות תלויה גם בתכונות הרקמה שלך, ולכן השאירי למיילדת להחליט לגבי הצורך בחיתוך החיץ. כיום נוטים שלא לבצע חתך, אלא רק במקרה הצורך.