ברזל הוא מרכיב חשוב בכדוריות הדם האדומות בגופינו. בהריון נפח הדם וכמות הכדוריות האדומות עולה, ואתו עולה הצורך של הגוף בברזל. לפיכך, הוספת מזונות עשירים בברזל לכל אחת מהארוחות חשובה יותר מתמיד.
מזונות מן החי מכילים ברזל בצורת HEME אשר זמינותו לגוף טובה, אך מנגד עודף שלו מעלה סיכון למחלות לב, סרטן ועוד. לגוף שלנו אין יכולת להתמודד עם עודף ברזל מסוג זה.
מזונות מן הצומח מכילים ברזל בצורת NON-HEME אשר זמינותו פחותה לגוף, אך לגוף כלים טובים להתמודד עם עודף וחוסר שלו. כאשר יש חוסר בברזל בגוף המעי מאפשר ספיגה מוגברת של ברזל זה. כאשר הרמות בגוף גבוהות, ספיגת הברזל במעי תעוכב.
לפיכך כדאי מאוד לאכול מזונות מהצומח העשירים בברזל כמו קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, עלים ירוקים, פירות טריים ופירות יבשים. את הקטניות עדיף להשרות או להנביט על מנת להפחית את תכולת הפיטאטים המפריעים לספיגת הברזל.
על מנת לשפר את ספיגת הברזל בגוף יש לשלב בארוחה ירקות ופירות טריים. מזונות אלו מכילים ויטמין C אשר משפר את ספיגת הברזל בגוף. מזונות עשירים בויטמין C הם פלפל, כרוב , קיווי, פירות הדר. כדאי להפריד שתיית קפה או תה לפחות שעה מהארוחה. קפה, תה, תה צמחים וקקאו מכילים פוליפנולים המעכבים את ספיגת הברזל. על כן מומלץ להימנע משתיית משקאות אלה בסמוך לארוחה.