תוספי מזון

חומצה פולית:

מומלץ ליטול חומצה פולית כ-3 חודשים טרם ההריון ועד סוף הטרימסטר הראשון להריון. רמה תקינה של חומצה פולית מקטינה שכיחות של מומים פתוחים במערכת העצבים של העובר.
בנוגע לתוספי מזון אחרים אין הוכחה שהם עוזרים. אין פיקוח מסודר עליהם ולכן איננו יודעים בוודאות מה אנו לוקחים. לא ברור אם הויטמינים נספגים טוב כאשר הם באים בכדורים במקום במזון הטבעי.
אני ממליצה לצרוך מזונות בריאים ועשירים בויטמינים ומינרלים הדרושים לאם ההרה ולעובר המתפתח.

סידן:

לא מומלץ ליטול תוסף זה, אלא אם כן קיבלת הנחיה מפורשת ומנומקת לכך. רצוי לצרוך בתזונה: קייל, כרוב, ברוקולי, בוק-צ'וי, פולי סויה, תאנים, טחינה, שקדים, שעועית, חומוס

ברזל:

ברזל הוא מרכיב חשוב בכדוריות הדם האדומות בגופינו. בהריון נפח הדם וכמות הכדוריות האדומות עולה, ואתו עולה הצורך של הגוף בברזל. לפיכך, הוספת מזונות עשירים בברזל לכל אחת מהארוחות חשובה יותר מתמיד.
מזונות מן החי מכילים ברזל בצורת HEME אשר זמינותו לגוף טובה, אך מנגד עודף שלו מעלה סיכון למחלות לב, סרטן ועוד. לגוף שלנו אין יכולת להתמודד עם עודף ברזל מסוג זה.
מזונות מן הצומח מכילים ברזל בצורת NON-HEME אשר זמינותו פחותה לגוף, אך לגוף כלים טובים להתמודד עם עודף וחוסר שלו. כאשר יש חוסר בברזל בגוף המעי מאפשר ספיגה מוגברת של ברזל זה. כאשר הרמות בגוף גבוהות, ספיגת הברזל במעי תעוכב.
לפיכך כדאי מאוד לאכול מזונות מהצומח העשירים בברזל כמו קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, עלים ירוקים, פירות טריים ופירות יבשים. את הקטניות עדיף להשרות או להנביט על מנת להפחית את תכולת הפיטאטים המפריעים לספיגת הברזל.
על מנת לשפר את ספיגת הברזל בגוף יש לשלב בארוחה ירקות ופירות טריים. מזונות אלו מכילים ויטמין C אשר משפר את ספיגת הברזל בגוף. מזונות עשירים בויטמין C הם פלפל, כרוב , קיווי, פירות הדר. כדאי להפריד שתיית קפה או תה לפחות שעה מהארוחה. קפה, תה, תה צמחים וקקאו מכילים פוליפנולים המעכבים את ספיגת הברזל. על כן מומלץ להימנע משתיית משקאות אלה בסמוך לארוחה.

ויטמין B12:

ויטמין בי 12 מיוצר ע"י מיקרובים הנמצאים באדמה. בעבר בני האדם היו מקבלים את הוויטמין במי השתייה. כיום שמים כלור במי השתייה אשר הורג את החיידקים וכך אנו לא מקבלים ויטמין בי 12 מהמים (אבל גם לא מחלות כמו כולרה, וטוב שכך).
במידה ואת טבעונית מומלץ ליטול ויטמין בי 12 בתרסיס או כדור מתחת ללשון. עליו להיספג ישירות לדם ולא לעבור דרך מערכת עיכול שלנו.
ויטמין בי 12 נמצא בבשר, ביצים וגבינות.

ויטמין D:

אנו יכולים לייצר ויטמין די בחשיפה לשמש. כיום אנו פחות חשופים לשמש (ויש לכך גם יתרונות ברורים מאחר והשמש מזיקה לעור) ולכן ניתן לקחת תוסף תזונה של ויטמין די.
החשיפה המומלצת לשמש היא למשך 15 דקות ביום לבעלי גוון עור בהיר ו-30 דקות ביום לבעלי גוון עור כהה.
מומלץ ליטול לתוסף ויטמין D 1000 שתיים עד שלוש טיפות ליום, עם האוכל.

אומגה 3:

תוסף מזון המיוצר משמרים או אצות ונקי ממזהמים.

יוד:

חשוב לנשים הרות במיוחד. מתקבל מאכילת אצות. מאחר והתזונה הישראלית אינה מכילה אצות, ניתן לרכוש מלח מועשר ביוד.
(לא לצרוך אצות מסוג Hiziki מאחר ומכילות רמות גבוהות של ארסן ומכילות יותר מידי יוד).