הבדיקות המומלצות

אם עדיין לא עברת סקירת מערכות מאוחרת, עלייך לעשות אותה. בנוסף יש לערוך בדיקת העמסת סוכר ובמידת הצורך יש לבצע בדיקת אקו לב עובר.


התפתחות העובר

אורכו של העובר כ- 35 ס"מ ומשקלו 740 גרם וככל שהעובר גדל הוא נראה אנושי יותר. ריאות העובר ממשיכות להתפתח ותנועות נשימה ראשונות מתחילות. שיעור ההישרדות של עובר הנולד בשבוע זה הוא כ- 70%, אך רוב היילודים שייוולדו בשבוע כה צעיר יסבלו מסיבוכי פגות ותחלואה קשה. בשלב זה העובר מתחיל לפתח יכולת מציצה, החשובה כל כך להישרדותו מחוץ לרחם. כמו כן האוזן מתחילה לשמוע. המוח עדיין לא מפותח ואינו יודע לפענח את הצלילים.


השפעת ההיריון עליך

את גדלה וגם הרחם שלך גדל ולוחץ על מערכת העיכול למעלה ועל שלפוחית השתן למטה. ייתכן ותחושי בלחצים באים וחולפים בבטן. לפעמים תרגישי בקושי רגעי לנשום בעקבות הלחץ, או צורך במתן שתן. אלו הם צירים, שאינם סדירים ואינם כואבים, אבל בהחלט יכולים להיות לא נעימים. הרחם הוא שריר ולכן הוא מתכווץ במהלך כל ההיריון ולא רק בלידה. אפשר להקל על הלחצים הללו בעזרת מנוחה ושתיית מים מרובה.
שתיה מרובה חשובה גם לשטיפות מערכת השתן ולמניעה של דלקות בדרכי השתן. הרחם הכבד לוחץ על השלפוחית וכל הזוויות בגוף משתנות ולעיתים לחיידקים יותר קל לטפס ולעלות לשלפוחית השתן. אם את מקפידה על שתיה כך שהשתן בהיר במהלך כל היום הסיכויים לדלקת בדרכי השתן קטנים. על מנת לאתר מוקדם דלקות בדרכי השתן, הרופאה המטפלת תבקש ממך לבצע בדיקת תרבית שתן כשלוש פעמים במהלך ההיריון, בהתחלה, באמצע ובסוף.