הבדיקות המומלצות

אם עדיין לא עברת סקירת מערכות מאוחרת, כדאי לעשות אותה. בנוסף יש לערוך בדיקת העמסת סוכר ובמידת הצורך יש לבצע בדיקת אקו לב עובר.


התפתחות העובר

אורכו של העובר כ- 36 ס"מ. המשקל תלוי במין העובר. משקל העוברית כ- 860 גרם ומשקל העובר כ- 900 גרם. בשבועות אלו עקומות המשקל שונות בין בנים ובנות, כשכמובן הבנים שוקלים יותר. בשלב זה מפסיקים להשוות את קצב הגדילה של העובר לשבועות הריון, כפי שנעשה עד כה בבדיקות, ומתחילים להשוות את גדילת העובר לאחוזונים. רוב העוברים גדלים סביב אחוזון 50. טווח הנורמה הוא בין אחוזון 10 לאחוזון 90.
אם שאלת את עצמך מתי לעובר יש זמן לנוח אם כל הזמן הוא גדל, התשובה היא כי לעובר יש מחזורי שינה וערות. כשהוא ער, את ודאי מרגישה אותו כי הוא משתולל. התנועה שלו חשובה להתפתחות הגפיים, השלד, הריאות ולמאזן מי השפיר. עד שנות השבעים הרמז היחיד לחיות העובר היו התנועות שהאם חשה. השימוש בטכנולוגית האולטרסאונד החל משנות השבעים המוקדמות אפשר הסתכלות על תנועתיות והתנהגות העובר. הסתבר שהעובר יודע לעשות תנועות של בליעה, נשימה, חיוך, גיהוק ואף פיהוק. ההתפתחות של אולטרסאונד ארבע-ממדי עוזרת בהדמיית תנועות מורכבות אלו. לא הוכח שהבעות הפנים בעובר נובעות מתוך הכרה, העובר אינו ייצור חברתי עדיין ואינו מתקשר עם סביבתו.


השפעת ההיריון עליך

השבוע הזה הוא בדרך כלל הזמן שבו תוכלי לשתף את הקרובים לך בתחושת העובר. מי שיניח ידיו על בטנך יוכל גם הוא לחוש בתנועות כאשר העובר משתולל. הרחם הגדול לוחץ על שלפוחית השתן ויש נשים שחוות בריחת שתן. מומלץ לחזק את שרירי רצפת האגן בעזרת תרגילי כיווץ והרפיה הן של החלק הקדמי, השרירים סביב הנרתיק והשופכה, והן של החלק האחורי, שרירי פי הטבעת. חיזוק שרירי הליבה (הגב והבטן) יקלו על כאבי הגב.