הבדיקות המומלצות
במידה והכל תקין עד כה אין צורך בבדיקות אולטרסאונד כעת.
בדיקת דם: העמסת סוכר, ספירת דם. בדיקת שתן לתרבית וכללית (בהתאם להמלצת רופאה מטפלת).
התפתחות העובר
העוברית הממוצעת שוקלת 950 גרם והעובר הממוצע שוקל 1000 גרם. מדידת משקל העובר נעשית בהתאמה לעקומות גדילה המתאימות לאוכלוסיות שונות ומסוימות. על מכשיר האולטרסאונד יש מספר סוגי עקומות שניתן לבחור, אך הן אינן מתייחסות לאוכלוסיה בישראל.
גם אם העובר או העוברית שלך שוקלים מעט פחות או יותר מהממוצע בעקומת הגדילה, עדיין אין בכך סיבה לדאגה. לא כל הנשים שוקלות אותו דבר ולא כל העוברים. זה טבעי לגמרי שיהיו עוברים יותר קטנים או יותר גדולים מהממוצע, עם גפיים יותר ארוכות או יותר קצרות. היינו חיים בעולם משעמם אם כולם היו נראים זהים.
בבדיקת האולטרסאונד לא באמת יודעים מה משקל העובר. אין לנו משקל ביד. אנו מודדים את הקף הראש, הקף הבטן ואורך הירך ומכניסים לנוסחה שמנסה להעריך את המשקל של העובר. המדידה איננה מדויקת, הנוסחה איננה מתאימה לכולם, ובמיוחד לא לאלו שבקצוות עקומת הגדילה (גדולים מאוד או קטנים מאוד).
השפעת ההיריון עליך
ברוכה הבאה לתחילת הטרימסטר השלישי. לחלק מהנשים יוצאים ורידים ברגליים ובפות. הורידים גורמים לכאב אך גם לבעיה אסטטית שלרוב חולפות לאחר הלידה. בינתיים, ועד שהבעיה תחלוף, אפשר להקל בלבישת גרב אלסטית או גרביון אלסטי. יש ללבוש אותם לפני הקימה מהמיטה בבוקר. מנוחה עם רגליים למעלה, על הדום או כשאת שוכבת על הספה ומניחה את רגלייך על תלולית כריות נעימה, יכולה להקל עלייך. נסי לנוח כך כמה שיותר.